Kaštanové pyré s čokoládovou omáčkou
20 min.

Ingredience
- 1kusCitrony
- 500gramůKaštany jedlé
- 50gramůCukr vanilka
- 50gramůPerník
- 400mililitrůMléko polotučné
- 650gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 6centilitrůLikér pomerančový
- 25gramůKakao - prášek
- 100gramůČokoláda hořká
- 1kusPomeranče
- 25gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Nahrubo nasekáme kaštany a vaříme je nezakryté v mléce se strouhaným perníkem doměkka. Tekutinu vyvaříme. Ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Směs rozmixujeme a protlačíme jemným sítem. Nařízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň, obojí vložíme do 250 g smetany a přivedeme k varu.
- 2Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Pomalu přiléváme smetanu a na mírném plameni připravíme jemný krém. Vanilkový lusk vyjmeme a vychlazený krém smícháme s kaštanovým pyré. Přidáme trochu pomerančového likéru.
- 3Na omáčku zahřejeme 300 g smetany s kakaem a nakrájenou čokoládou, rozmícháme dohladka. Přidáme zbývající likér, pomerančovou kůru a med. Kaštanové pyré protlačíme lisem na brambory a přelijeme je omáčkou.
- 4Podáváme s ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.