Kaštanové pyré s čokoládovou omáčkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nahrubo nasekáme kaštany a vaříme je nezakryté v mléce se strouhaným perníkem doměkka. Tekutinu vyvaříme. Ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Směs rozmixujeme a protlačíme jemným sítem. Nařízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň, obojí vložíme do 250 g smetany a přivedeme k varu.
  • 2
    Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Pomalu přiléváme smetanu a na mírném plameni připravíme jemný krém. Vanilkový lusk vyjmeme a vychlazený krém smícháme s kaštanovým pyré. Přidáme trochu pomerančového likéru.
  • 3
    Na omáčku zahřejeme 300 g smetany s kakaem a nakrájenou čokoládou, rozmícháme dohladka. Přidáme zbývající likér, pomerančovou kůru a med. Kaštanové pyré protlačíme lisem na brambory a přelijeme je omáčkou.
  • 4
    Podáváme s ušlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.