Kaštanový dort s krémem
75 min.
Ingredience
- 250gramůČokoláda hořká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůKaštany jedlé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo nízkokalorické
- 30gramůPšeničná krupice
- 100gramůPiškoty dětské kulaté
- 50gramůLedové kaštany
- 200gramůKrém smetanový kakaový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
49 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Kaštanům nařízneme slupku a vhodíme je do vroucí vody, vaříme 10 minut na mírném ohni, scedíme a necháme okapat.
- 2Měkké máslo a nalámanou čokoládu vložíme ve varné misce do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a spojí s máslem.
- 3Kaštany vyloupeme, vložíme do rendlíku s mlékem a smetanou a postupně zahříváme až k varu. Horkou směs opatrně nalijeme do mixéru a umixujeme dohladka.
- 4V míse ušleháme do pěny žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové máslo, kaštanové pyré a pár minut třeme, až je těsto hladké. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně vmícháme do kaštanového těsta.
- 5Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme nadrcenými piškoty, naplníme těstem a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a ztuhnout. Rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme s kopečkem smetanového krému posypaný hoblinkami čokolády Ledové kaštany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.