Kaštanový dort s krémem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
49 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kaštanům nařízneme slupku a vhodíme je do vroucí vody, vaříme 10 minut na mírném ohni, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Měkké máslo a nalámanou čokoládu vložíme ve varné misce do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a spojí s máslem.
  • 3
    Kaštany vyloupeme, vložíme do rendlíku s mlékem a smetanou a postupně zahříváme až k varu. Horkou směs opatrně nalijeme do mixéru a umixujeme dohladka.
  • 4
    V míse ušleháme do pěny žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové máslo, kaštanové pyré a pár minut třeme, až je těsto hladké. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně vmícháme do kaštanového těsta.
  • 5
    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme nadrcenými piškoty, naplníme těstem a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a ztuhnout. Rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme s kopečkem smetanového krému posypaný hoblinkami čokolády Ledové kaštany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.