Kaštanový puding s pomerančovým likérem

55 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ozdobení
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 20gramůCukr vanilka
    • 60mililitrůLikér pomerančový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3833 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
338 g
Vláknina
13 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kaštany nařízneme, vložíme je do vroucí vody a povaříme 10-13 minut. Potom je scedíme, a ještě teplé, spolu s medem rozmixujeme. Přilijeme mléko, cukr, vanilkový cukr, na mírném ohni povaříme dalších 10 minut.
  • 2
    Přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v 1 dl studené vody, povaříme ještě 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku. Do teplých kaštanů vlijeme pomerančový likér, dobře promícháme. Teplý puding rozdělíme do mističek a vložíme do lednice vychladnout.
  • 3
    Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou těsně před podáváním ozdobíme každou porci vychladlého pudingu. Nakonec šlehačku polijeme pomerančovým likérem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.