Kaštanový puding s pomerančovým likérem
55 min.
Ingredience
- 500gramůKaštany jedlé
- 2lžíceMed včelí
- 1litrVoda pitná
- 4decilitryMléko plnotučné
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 3lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 60decilitrůLikér pomerančový
- Na ozdobení
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 60mililitrůLikér pomerančový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3833 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
338 g
Vláknina
13 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Kaštany nařízneme, vložíme je do vroucí vody a povaříme 10-13 minut. Potom je scedíme, a ještě teplé, spolu s medem rozmixujeme. Přilijeme mléko, cukr, vanilkový cukr, na mírném ohni povaříme dalších 10 minut.
- 2Přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v 1 dl studené vody, povaříme ještě 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku. Do teplých kaštanů vlijeme pomerančový likér, dobře promícháme. Teplý puding rozdělíme do mističek a vložíme do lednice vychladnout.
- 3Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou těsně před podáváním ozdobíme každou porci vychladlého pudingu. Nakonec šlehačku polijeme pomerančovým likérem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.