Kaštanový pudink
85 min.
Ingredience
- 160gramůKaštany jedlé
- 1kusCukr vanilka
- 0,38litrMléko plnotučné
- 70gramůCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Cukr
18 g
Vápník
112 g
Postup přípravy
- 1Kaštany oloupeme, ponoříme na chvíli do vařící vody a sloupneme tenkou vnitřní slupku. Nalijeme na ně mléko, vaříme do měkka.
- 2Měkké kaštany prolisujeme, přidáme k nim vanilkový cukr, cukr, máslo a necháme je na mírém ohni podusit, až trochu zhoustnou. Do vychladlých kaštanů zamícháme žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 3Pudink vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy a vaříme hodinu.
- 4Vychladlý pudink podáváme s vanilkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.