Kaštanový vermicelles

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kaštany nařízneme ostrým nožem na vypouklé straně, vložíme do vroucí vody, cca 5 minut povaříme, poté zprudka zchladíme. Ihned oloupeme a odstraníme i tenkou hnědou slupku. Vložíme je znovu do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zakryté zvolna cca 30 minut povaříme.
  • 2
    Mezitím důkladně omyjeme pomeranč a odkrojíme tenkou vrstvu kůry. Šťávu vymačkáme, smícháme se 1/4 l vody, cukrem a pomerančovou kůrou a vaříme cca 10 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Ze sirupu vyjmeme pomerančovou kůru, přilijeme pomerančový likér. Kaštany scedíme, propasírujeme lisem na brambory, necháme trochu vychladnout.
  • 4
    Smetanu ušleháme do polotuha s moučkovým cukrem. Kaštanovou hmotu vložíme do lisu na noky a protlačíme ji tak, aby vznikly dlouhé nudličky. Ty rozdělíme na dezertní talířky, doplníme šlehačkou, posypeme kakaem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.