Kaštanový vermicelles
60 min.
Ingredience
- 750gramůKaštany jedlé
- 1kusPomeranče
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceLikér Grand Marnier
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceKakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Kaštany nařízneme ostrým nožem na vypouklé straně, vložíme do vroucí vody, cca 5 minut povaříme, poté zprudka zchladíme. Ihned oloupeme a odstraníme i tenkou hnědou slupku. Vložíme je znovu do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zakryté zvolna cca 30 minut povaříme.
- 2Mezitím důkladně omyjeme pomeranč a odkrojíme tenkou vrstvu kůry. Šťávu vymačkáme, smícháme se 1/4 l vody, cukrem a pomerančovou kůrou a vaříme cca 10 minut do zhoustnutí.
- 3Ze sirupu vyjmeme pomerančovou kůru, přilijeme pomerančový likér. Kaštany scedíme, propasírujeme lisem na brambory, necháme trochu vychladnout.
- 4Smetanu ušleháme do polotuha s moučkovým cukrem. Kaštanovou hmotu vložíme do lisu na noky a protlačíme ji tak, aby vznikly dlouhé nudličky. Ty rozdělíme na dezertní talířky, doplníme šlehačkou, posypeme kakaem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.