Kaštany v čokoládě
70 min.
Ingredience
- 1,2litryVoda pitná
- 100gramůCukr moučkový
- 0,5kilogramKaštany jedlé
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jedlé kaštany na špičce nařízneme do kříže a zhruba půl hodiny vaříme. Poté je scedíme, necháme zchladnout, oloupeme a umeleme. Poté je promícháme v míse s cukrem a utvoříme pevnou hmotu.
- 2Z hmoty uválíme váleček, nakrájíme na stejné kousky, v dlaních uválíme kuličky, napíchneme na zašpičatělou špejli a namáčíme v čokoládové polevě.
- 3Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.