Kataifi s ořechy a skořicí
60 min.
Ingredience
- 250gramůOřechy vlašské
- 5gramůSkořice mletá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 900gramůCukr krupice
- 2decilitryCitronová šťáva
- 3decilitryVoda pitná
- 500gramůKataifi
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme plech máslem, položíme první vrstvu listového těsta, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme polovinou nudliček kataifi, na to dáme vrstvu drcených ořechů se skořicí, druhou polovinu nudliček a nakonec poslední vrstvu listového těsta. Ostrým nožem nařízneme jednotlivé porce a zalijeme zbytkem másla. Pečeme 30-40 ve středně vyhřáté troubě. Mezitím připravíme sirup na polití. Do kastrůlku dáme vodu, skořici, cukr, citronovou šťávu a povaříme 5 minut. Koláč ještě horký polijeme, aby se sirup dokonale vsáknul.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.