Katalánský krém

40 min.
Španělsko

Ingredience

    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceSkořice mletá
    • 180gramůCukr krupice
    • 5kusůVaječný žloutek slepičí
    • 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
55 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
266 mg
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, smetanu, 20 g cukru a skořici. Vše necháme přejít varem a dáme poté stranou ze sporáku. Do třecí misky dáme žloutky, přidáme 60 g cukru a utřeme do krému. Mléko pomalu opět ohříváme a postupně do něho vléváme žloutkový krém.
  • 2
    Vaříme na mírném ohni, dokud pomalu nezačne krém houstnout. V ten moment vše rozdělíme do čtyř misek a dáme na chladné místo, ideálně přes noc. Před podáváním ještě smícháme 100 g cukru se 100 ml vody a na pánvi necháme cukr zkaramelizovat. Každou misku poté ještě polijeme karamelem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.