Katalánský pomerančový krém
45 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 6kusůPomeranče
- 9kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 3lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu mléko s na jemno nastrouhanou pomerančovou kůrou. Poté odstavíme a necháme 2 hodiny stát.
- 2Mléko zvolna 10 minut povaříme, vmícháme žloutky a cukr a postavíme do vodní lázně, kde šleháme, dokud nevznikne krémovitá hmota.
- 3V 5 lžících ochuceného mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vmícháme do zbývajícího mléka. Směs za stálého šlehání procedíme do žloutkové hmoty.
- 4Opět vše vložíme do vodní lázně a asi 20 minut šleháme. Vyšleháme krém, který zůstává na vařečce, nesmí se ale vařit.
- 5Připravený krém vložíme do osmi zapékacích misek o objemu 150 ml a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 6 hodin do lednice.
- 6Před podáváním posypeme cukrem, který pomocí zahřívací pistole nebo pod rozehřátým grilem necháme zkaramelizovat. Podáváme ihned po ztuhnutí karamelu, v lednici by karamel změkl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.