Katalánský pomerančový krém

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu mléko s na jemno nastrouhanou pomerančovou kůrou. Poté odstavíme a necháme 2 hodiny stát.
  • 2
    Mléko zvolna 10 minut povaříme, vmícháme žloutky a cukr a postavíme do vodní lázně, kde šleháme, dokud nevznikne krémovitá hmota.
  • 3
    V 5 lžících ochuceného mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vmícháme do zbývajícího mléka. Směs za stálého šlehání procedíme do žloutkové hmoty.
  • 4
    Opět vše vložíme do vodní lázně a asi 20 minut šleháme. Vyšleháme krém, který zůstává na vařečce, nesmí se ale vařit.
  • 5
    Připravený krém vložíme do osmi zapékacích misek o objemu 150 ml a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 6 hodin do lednice.
  • 6
    Před podáváním posypeme cukrem, který pomocí zahřívací pistole nebo pod rozehřátým grilem necháme zkaramelizovat. Podáváme ihned po ztuhnutí karamelu, v lednici by karamel změkl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.