Kateřinská kola s mákem

22 min.

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
488 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme cukr a 60 g másla, přidáme mouku, vejce, tresť a třeme, až se spojí. Rukama vytvoříme z těsta kouli, zabalíme a dáme na hodinu do lednice.
  • 2
    V misce smícháme nastrouhané ořechy, mák, med, nastrouhanou pomerančovou kůru a zbytek másla.
  • 3
    Na pergamenu vyválíme těsto na obdelník 20 x 23 cm, potřeme makovou náplní. Od kratší strany stočíme těsto na roládu. Zabalíme, necháme v chladu asi 1 hodinu.
  • 4
    Nožem nakrájíme roládu na příčné plátky silné 5 mm, přendáme je na plech dál od sebe.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 10 - 12 minut, až lehce zhnědnou. Necháme vychladnout a uložíme do uzavřené nádoby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.