Kateřinská kola s mákem
22 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 90gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOřechy vlašské
- 45gramůMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- 40gramůMák mletý
- 135gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
- 0,5kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
488 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme cukr a 60 g másla, přidáme mouku, vejce, tresť a třeme, až se spojí. Rukama vytvoříme z těsta kouli, zabalíme a dáme na hodinu do lednice.
- 2V misce smícháme nastrouhané ořechy, mák, med, nastrouhanou pomerančovou kůru a zbytek másla.
- 3Na pergamenu vyválíme těsto na obdelník 20 x 23 cm, potřeme makovou náplní. Od kratší strany stočíme těsto na roládu. Zabalíme, necháme v chladu asi 1 hodinu.
- 4Nožem nakrájíme roládu na příčné plátky silné 5 mm, přendáme je na plech dál od sebe.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 10 - 12 minut, až lehce zhnědnou. Necháme vychladnout a uložíme do uzavřené nádoby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.