Káva po obědě

15 min.
Mexiko

Ingredience

    • 50gramůKáva mletá
    • 475mililitrůVoda pitná
    • 120mililitrůTequila silver
    • 120mililitrůLikér Kahlua
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mletou kávu zalijeme horkou vodou a necháme stát, až se káva usadí na dně. Scedíme a vlijeme do varné nádoby.
  • 2
    Přidáme tequilu, kahlúu, vanilkovou esenci a dobře promícháme. Přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí.
  • 3
    Směs nalijeme do malých kávových sklenic nebo vysokých varných sklenic.
  • 4
    Těsně nad povrchem každé kávy přidržíme lžičku, velmi pomalu vlijeme smetanu po zadní straně lžičky, aby smetana zůstala na povrchu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.