Káva se zmrzlinou a čokoládou

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 10gramůZmrzlina vanilková
    • 3decilitryVoda pitná
    • 1lžíceKáva mletá
    • 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 60gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Na dno 2 nízkých a kulatých sklenek položíme po 1 kopečku vanilkové zmrzliny.
  • 2
    Zmrzlinu přelijeme horkou kávou.
  • 3
    Těsně před podáváním každou sklenici ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a jemně nastrouhanou čokoládou. Hotovou kávu servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Káva se zmrzlinou a čokoládou
Skvělá káva, která je vhodná nejen do teplých letních dnů, ale třeba i do těch zimních. Je chuťově velmi dobrá a recept mohu doporučit.