Káva ze západu Indie
10 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkySkořice mletá
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžíceKáva mletá
- 4kostkyCukr kostkový
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25litrRum bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Bílý rum vlijeme do vhodné nádoby, vložíme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici s muškátovým oříškem a necháme 5 minut namáčet.
- 2Připravenou kávu rozlijeme do 4 vysokých sklenic. Přes každou sklenici položíme ležet kávové lžičky. Na každou lžičku dáme 1 kostku cukru, který přelijeme směsí z rumu a pomeranče a zápalkou zapálíme. Necháme všechno vyhořet. Když na lžičkách máme už jen modrý plamínek, lžičky vložíme do kávy.
- 3Nakonec každou sklenici s kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.