Kavkazský ořechový nugát
50 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 500gramůCukr krupice
- 200mililitrůMed včelí
- 10kusůVaječný bílek slepičí
- 300gramůOřechy vlašské
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžíceCitronová kůra
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme karamel. V kastrolu uvedeme do varu vodu, vsypeme do ní cukr, po jeho rozvaření sebereme pěnu a přidáme med. Znovu necháme vzkypět a vaříme tak dlouho, až se hrudka karamelu při ochlazení ve vodě lehko rozdrobí.
- 2V hrnci z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme moučkový cukr a karamel. Za neustálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nevznikne polotuhá hmota. Přidáme k ní 300 g nakrájených ořechových jader, půl balíčku vanilkového cukru a kůru z jednoho citronu a dobře promícháme.
- 3Směs rozprostřeme na navlhčený pečící papír a namočeným válečkem rozválíme na plát silný 1-2 cm.
- 4Když nugát vystydne, rozkrájíme ho na kousky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.