Kavkazský ořechový nugát

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme karamel. V kastrolu uvedeme do varu vodu, vsypeme do ní cukr, po jeho rozvaření sebereme pěnu a přidáme med. Znovu necháme vzkypět a vaříme tak dlouho, až se hrudka karamelu při ochlazení ve vodě lehko rozdrobí.
  • 2
    V hrnci z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme moučkový cukr a karamel. Za neustálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nevznikne polotuhá hmota. Přidáme k ní 300 g nakrájených ořechových jader, půl balíčku vanilkového cukru a kůru z jednoho citronu a dobře promícháme.
  • 3
    Směs rozprostřeme na navlhčený pečící papír a namočeným válečkem rozválíme na plát silný 1-2 cm.
  • 4
    Když nugát vystydne, rozkrájíme ho na kousky a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.