Kávová domácí zmrzlina se sušenkami
205 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 10mililitrůKáva Espresso
- 2lžíceLikér Kahlua
- 200gramůSušenky cantuccini
- 250mililitrůSmetana ke šlehání 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
59 g
Cukr
38 g
Vápník
21 mg
Postup přípravy
- 1Nad horkou lázní vyšleháme žloutky s cukrem. Přilijeme ušlehanou smetanu s vanilkou, vychladlou silnou kávu (espresso), likér a tuhý sníh z bílků. Vše dobře promícháme a na 3 hodiny vložíme do mrazáku, v průběhu tuhnutí směs občas promícháme.
- 2Na dno skleničky tvarujeme kopečky zmrzliny, prokládané italskými mandlovými sušenkami cantuccini; sušenky jsou ve skutečnosti suchary, které můžeme upéct do zásoby i doma. Nakonec můžeme pokapat kávovým likérem, např. Kahlúa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.