Kávová pěna

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Do kastrolu nalámeme čokoládu a ve vodní lázni ji necháme rozpustit za stálého míchání. K čokoládě přimícháme kávu. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme čokoládovou směs a opatrně vmícháme šlehačku ušlehanou do tuha. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků a cukru.
  • 2
    Pěnu rozdělíme do servírovacích misek, posypeme strouhanou čokoládou a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.