Kávová pěna
23 min.
Ingredience
- 50gramůČokoláda hořká
- 60mililitrůVoda pitná
- 3lžičkyKáva instantní
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 120mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- Na bílky
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- Na posypání
- 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Připravíme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Do kastrolu nalámeme čokoládu a ve vodní lázni ji necháme rozpustit za stálého míchání. K čokoládě přimícháme kávu. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme čokoládovou směs a opatrně vmícháme šlehačku ušlehanou do tuha. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků a cukru.
- 2Pěnu rozdělíme do servírovacích misek, posypeme strouhanou čokoládou a před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.