Kávová roláda
30 min.
Ingredience
- Krém
- 200gramůMáslo čerstvé
- 5lžicCukr moučkový
- 4lžíceKáva Espresso
- Na plech
- 2lžíceTuk
- Na posypání rolády
- Těsto
- 120gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceKáva Espresso
- 3gramyOřechy vlašské
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
33 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
848 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme v míse s cukrem do pěny. Přidáme kávu, mleté oříšky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli tukem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut.
- 3Po upečení roládu ihned zarolujeme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozvineme, naplníme kávovým máslovým krémem, srolujeme a potřeme i na povrchu. Celou roládu posypeme mletými oříšky.
- 4Příprava krému: Máslo s moučkovým cukrem (množství cukru podle chuti) utřeme do pěny a vmícháme silnou kávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 9. 2. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Roláda je dobrá, chutnala nám.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Kávová roláda
Ano skvělá roláda
Anonymní uživatel
čt 27. 4. 2017
Kávová roláda
Výborná roláda.je to něco co chutná všem.