Kávová šlehačka

10 min.
Česká republika

Ingredience

    • 10gramůKáva mletá
    • 20gramůCukr krupice
    • 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
85 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do smetany přidáme cukr a přivedeme k varu.
  • 2
    Když se smetana začne vařit, přidáme mletou kávu a ještě necháme přejít var. Přecedíme přes síto a dáme vychladit, nejlépe do druhého dne. Dobře vychlazená šlehačka půjde lépe ušlehat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 9. 2015
Kávová šlehačka
Kávová šlehačka je vynikající variantou pro zdobení třeba zmrzlinových pohárů, ale je vhodná také na dorty. Tento recept mě prostě zaujal a musela jsem ho vyzkoušet za každou cenu. Ještě nikdy jsem kávovou šlehačku nejedla a předčila mé očekávání. Je skvělá. 😁