Kávová zmrzlina se smaženým banánem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme kávu, mléko a vanilkový cukr, ohříváme, až se tekutina téměř odpaří. Žloutek s cukrem utřeme do pěny, postupně přiléváme za stálého míchání horké husté kávové mléko. Krém musí mírně pěnit. Šleháme ho v ledové vodní lázni, dokud není zcela studený.
  • 2
    Smetanu ušleháme dohladka a vmícháme ji do krému. Krémem naplníme misky, uložíme je do mrazničky.
  • 3
    Před podáváním zmrzliny oloupeme banány, podélně i příčně je rozřízneme. V pánvi rozehřejeme máslo s medem a banány krátce osmažíme.
  • 4
    Banány rozložíme na servírovací talíře, přidáme kopečky kávového zmrzlinového krému a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.