Kávová zmrzlina se smaženým banánem
25 min.
Ingredience
- 30mililitrůKáva instantní
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaCukr vanilka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15gramůCukr krupice
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyBanány
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMed včelí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme kávu, mléko a vanilkový cukr, ohříváme, až se tekutina téměř odpaří. Žloutek s cukrem utřeme do pěny, postupně přiléváme za stálého míchání horké husté kávové mléko. Krém musí mírně pěnit. Šleháme ho v ledové vodní lázni, dokud není zcela studený.
- 2Smetanu ušleháme dohladka a vmícháme ji do krému. Krémem naplníme misky, uložíme je do mrazničky.
- 3Před podáváním zmrzliny oloupeme banány, podélně i příčně je rozřízneme. V pánvi rozehřejeme máslo s medem a banány krátce osmažíme.
- 4Banány rozložíme na servírovací talíře, přidáme kopečky kávového zmrzlinového krému a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.