Kávové cukroví

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 4lžíceHera
    • 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
    • 1decilitrKáva instantní
    • 2gramyVoda pitná
    • 4gramyCukr moučkový
    • 350gramůOřechy lískové
  • Na těsto
    • 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůOřechy vlašské
    • 4gramyCukr moučkový
    • 4gramyHera
    • 3lžičkyKáva turecká
    • 2mililitryVoda pitná
  • Na vymazaní plechu
    • 4gramyHera
  • Poleva
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme na vál, přidáme pomleté ořechy, cukr, horkou vodou spařenou kávu. Přidáme při pokojové teplotě změklou Heru, ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Ihned těsto rozválíme na velký plát, silný 3-4 mm. Vykrajujeme kolečka, která pokládáme na plech vymazaný Herou. Vložíme do horké trouby a při 180 °C pečeme 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 2
    V kastrůlku zahřejeme máslo, přisypeme mouku, stálým mícháním mouku zapražíme na světlou jíšku. Kávu zalijeme horkou vodou, osladíme ji a zalijeme jíšku, kterou rychle a důkladně promícháme na hladkou hmotu, bez hrudek. Krém za stálého míchání dobře povaříme, přimícháme pomleté ořechy, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Chvilku mícháme, potom necháme vychladnout. Hotovým krémem naplníme vychladlá kolečka, spojíme po dvou kolečka k sobě.
  • 3
    Nakonec připravíme kávovou polevu tak, že moučkový cukr, med, instantní kávu zalijeme vodou. Na mírném ohni metlou šleháme do rozpuštění cukru a aby vznikla hladká a lesklá poleva. Teplou polevou potřeme naplněná kolečka a necháme vychladnout a ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.