Kávové gelato
90 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 110gramůCukr krupice
- 125mililitrůKáva Espresso
- 12mililitrůLikér Tia Maria
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Cukr
18 g
Vápník
131 mg
Postup přípravy
- 1Mléko, kávu a polovinu cukru uvedeme k varu. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem, do krému vlijeme vařící se mléko s kávou a pečlivě rozšleháme. Celou směs dáme opět vařit, hotový krém má hustší konzistenci a drží se na vařečce. Krém nesmí projít varem! Hotový krém nalijeme do mísy a necháme vystydnout na ledu. Poté přilijeme likér.
- 2Zmrzlinu vyrobíme ve stroji na zmrzlinu dle návodu, popř. dáme do mrazničky, kde každé 3 minuty dobře rozšleháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.