Kávové gelato

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Cukr
18 g
Vápník
131 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko, kávu a polovinu cukru uvedeme k varu. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem, do krému vlijeme vařící se mléko s kávou a pečlivě rozšleháme. Celou směs dáme opět vařit, hotový krém má hustší konzistenci a drží se na vařečce. Krém nesmí projít varem! Hotový krém nalijeme do mísy a necháme vystydnout na ledu. Poté přilijeme likér.
  • 2
    Zmrzlinu vyrobíme ve stroji na zmrzlinu dle návodu, popř. dáme do mrazničky, kde každé 3 minuty dobře rozšleháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.