Kávové hvězdičky s krémem
70 min.
Ingredience
- Na krém
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- Na polevu
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- Na těsto
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžičkyKáva mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
55 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
175 mg
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Na vále smícháme mouku, cukr, mletou kávu a změklé máslo,vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie, necháme alespoň hodinu v chladničce. Poté z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj hvězdičky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě.
- 2V mezičase připravíme krém. Ve vodní lázni šleháme vejce s cukrem do zhoustnutí. Poté zchladíme za občasného míchání. Když je krém vlažný, zašleháme do něj postupně máslo.
- 3Polovinu upečených vychladlých hvězdiček potřeme bílkovou polevou a necháme uschnout.
- 4Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
- 5Hvězdičky s polevou spojíme s hvězdičkami bez polevy máslovým krémem a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.