Kávové karamelky
25 min.
Ingredience
- 280gramůCukr krupice
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2decilitryKáva mletá
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Z 2 dl vody uvaříme silnou kávu, kterou po 5 minutách přecedíme.
- 2Do hlubší pánve nasypeme 280 g cukru a za stálého míchání ho rozpustíme a necháme zkaramelizovat. Když začíná chytat zlatou barvu, zmírníme teplotu, stále mícháme až nám začne houstnout. V tu chvíli, přimícháme opatrně vanilkový cukr, máslo, smetanu a kávu. Musíme si dát pozor, karamel prská!
- 3Promícháme a pánev odstavíme z plotny a směs nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem (10 g). Rádýlkem si naznačíme po celé ploše čtverečky (asi 2 x 2 cm) a když karamel ztuhne, rozlámeme karamelky podle naznačených rýh a bonbóny zabalíme do ozdobného papíru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.