Kávové karamelky

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 2 dl vody uvaříme silnou kávu, kterou po 5 minutách přecedíme.
  • 2
    Do hlubší pánve nasypeme 280 g cukru a za stálého míchání ho rozpustíme a necháme zkaramelizovat. Když začíná chytat zlatou barvu, zmírníme teplotu, stále mícháme až nám začne houstnout. V tu chvíli, přimícháme opatrně vanilkový cukr, máslo, smetanu a kávu. Musíme si dát pozor, karamel prská!
  • 3
    Promícháme a pánev odstavíme z plotny a směs nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem (10 g). Rádýlkem si naznačíme po celé ploše čtverečky (asi 2 x 2 cm) a když karamel ztuhne, rozlámeme karamelky podle naznačených rýh a bonbóny zabalíme do ozdobného papíru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.