Kávové řezy s krémem
65 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOřechy vlašské
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 10gramůPistácie
- Griliáš
- 50gramůCukr krupice
- 25gramůOřechy vlašské
- Krém
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,13litrMléko plnotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
- 3lžíceKáva turecká
- 150gramůMáslo čerstvé
- Na plech
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
64 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
1 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, nastrouhanou citrónovou kůrou a vanilkou, následně třeme cca 20 minut (do zhoustnutí). Poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, tlučený griliáš, rozehřáté, prochladlé máslo, mouku a mleté ořechy, zlehka promícháme.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na polovinu.
- 3Obě části spojíme kávovým krémem, potřeme i po povrchu, nakrájíme na řezy, dozdobíme pistáciemi.
- 4Krém: rozmícháme v kastrůlku studené mléko se žloutky, moukou a 50 g cukru. Vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Necháme vychladnout, mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru, poté studený krém a studenou černou kávu.
- 5Griliáš: necháme na suché pánvi zežloutnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, vlijeme na mastný plech a odložíme na studeném místo, poté griliáš utlučeme a prosejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.