Kávové řezy s krémem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
64 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
1 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, nastrouhanou citrónovou kůrou a vanilkou, následně třeme cca 20 minut (do zhoustnutí). Poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, tlučený griliáš, rozehřáté, prochladlé máslo, mouku a mleté ořechy, zlehka promícháme.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na polovinu.
  • 3
    Obě části spojíme kávovým krémem, potřeme i po povrchu, nakrájíme na řezy, dozdobíme pistáciemi.
  • 4
    Krém: rozmícháme v kastrůlku studené mléko se žloutky, moukou a 50 g cukru. Vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Necháme vychladnout, mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru, poté studený krém a studenou černou kávu.
  • 5
    Griliáš: necháme na suché pánvi zežloutnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, vlijeme na mastný plech a odložíme na studeném místo, poté griliáš utlučeme a prosejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.