Kávové řezy s rumovým krémem
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 120mililitrůVoda pitná
- 5gramůKáva instantní
- 100gramůOřechy vlašské
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- Na krém
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceRum
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 2mililitryMléko plnotučné
- Na polevu
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 2lžíceSolamyl
- 2lžíceKakao
- 2lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Kávu přelijeme vroucí vodou a necháme vychladnout. V míse utřeme do pěny žloutky s cukrem, přilijeme kávu, strouhané ořechy a mouku s kypřicím práškem. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, který jsme vytřeli olejem a vysypali hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
- 2V mezičase připravíme krém. Z mléka a mouky svaříme za stálého míchání hladkou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, po částech přidáme žloutky a vanilkový cukr. Dobře utřeme a vmícháme rum. Mléčnou kaši po částech vmícháme do máslové směsi, umícháme do hladkého krému.
- 3Vychladlé těsto potřeme připraveným krémem, necháme dobře ztuhnout a přelijeme polevou.
- 4Polevu připravíme smícháním mléka se škrobem, přimícháním kakaa, cukru a másla. Ve vodní lázni směs zahříváme a dobře mícháme, aby vznikla hladká poleva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.