Kávové řezy s rumovým krémem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kávu přelijeme vroucí vodou a necháme vychladnout. V míse utřeme do pěny žloutky s cukrem, přilijeme kávu, strouhané ořechy a mouku s kypřicím práškem. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, který jsme vytřeli olejem a vysypali hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
  • 2
    V mezičase připravíme krém. Z mléka a mouky svaříme za stálého míchání hladkou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, po částech přidáme žloutky a vanilkový cukr. Dobře utřeme a vmícháme rum. Mléčnou kaši po částech vmícháme do máslové směsi, umícháme do hladkého krému.
  • 3
    Vychladlé těsto potřeme připraveným krémem, necháme dobře ztuhnout a přelijeme polevou.
  • 4
    Polevu připravíme smícháním mléka se škrobem, přimícháním kakaa, cukru a másla. Ve vodní lázni směs zahříváme a dobře mícháme, aby vznikla hladká poleva.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.