Kávovo-ořechová zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 150gramůCukr krupice
- 250mililitrůKáva Espresso
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůOřechy vlašské
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
503 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku uvedeme do varu mléko smíchané s cukrem.
- 2V uvařené, prochladlé silné kávě rozmícháme žloutky a opatrně vlijeme do vařícího mléka. Povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny.
- 3Mleté ořechy nasucho opražíme v pánvi a vmícháme do krému spolu se sněhem ušlehaným z bílků.
- 4Krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i strojek na výrobu zmrzliny.)
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.