Kávový dort s datlemi a ovesnými vločkami
55 min.
Ingredience
- 3lžíceOvesné vločky
- 1lžíceCukr třtinový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOřechy vlašské
- 4lžíceKáva instantní
- 190gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 200gramůDatle
- 170mililitrůVoda pitná
- 200gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si polevu. Do kastrůlku dáme datle, vodu a cukr a vaříme 4 minuty na mírném ohni, dokud datle nezměknou a směs mírně nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Do mísy dáme vločky, cukr, mouku a vmícháme máslo a ořechy.
- 2Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do velké mísy dáme vychlazenou kávu, máslo, cukr, vejce, mouku, mléko a hněteme, dokud se suroviny nespojí a těsto nebude hladké. Vymažeme si dortovou formu či pekáč, vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Vrchní část dortu pomažeme datlovou polevou a posypeme ovesnými vločkami s cukrem, máslem, moukou a ořechy. Dáme péct na 45 minut. Necháme poté 10 minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.