Kávový dort s griliášem a višněmi
100 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 170gramůCukr moučkový
- 1lžičkaRum
- 1špetkaVanilka mletá
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůOřechy vlašské
- 60gramůGriliáš
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůKompot višňový
- Krém
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 170gramůCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrMléko plnotučné
- 1špetkaVanilka mletá
- 3lžíceKáva Espresso
- Na formu
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
892 mg
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem mícháme do zhoustnutí, přidáme rum, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, část tlučeného griliáše, rozpuštěné máslo, mouku a zlehka promísíme.
- 2Těsto vlijeme do pečlivě vymazané, moukou vysypané formy, pečeme cca 45 - 60 minut. Dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy, druhý den nadvakrát rozkrojíme, naplníme krémem, potřeme krémem rovněž strany a povrch. Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou a dort dozdobíme. Posypeme zbylým tlučeným griliášem a poklademe zavařenými višněmi.
- 3Na krém v kastrůlku umícháme mléko se žloutky, moukou a 50g cukru. Vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí, poté necháme vychladnout. Mezitím v míse smícháme máslo se zbytkem cukru a studenou černou kávou, přimícháme vařený krém a prosátou vanilku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.