Kávový pudink

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
720 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem dobře umícháme, za stálého míchání přidáme žloutky a ještě vymícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou a kávou jej zlehka přimícháme ke žloutkům.
  • 2
    Připravenou hmotu dáme do vymazaných a strouhankou vysypaných formiček nebo hrníčků, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou uvaříme.
  • 3
    Uvařený pudink vyklopíme a podáváme s kompotem nebo s ovocnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.