Kávový tvarohový dort

95 min.

Ingredience

    • 315gramůMakronky
    • 90gramůMáslo čerstvé
    • 175gramůČokoláda hořká
    • 1200gramůSýr krémový
    • 135gramůCukr krupice
    • 2lžíceKáva instantní
    • 3kusyVejce slepičí
    • 5lžicMléko polotučné
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
60 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandlové makronky dáme do sáčku a rozdrtíme je válečkem. V dortové formě s pérovým uzávěrem o průměru 23 cm zpracujeme drobky makronek s máslem. Směs upěchujeme na dno a po stranách formy do výšky 1 cm od okraje formy.
  • 2
    Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Krémový sýr rozmícháme s cukrem, čokoládou, vejci, mlékem a instantní kávou. Směs nalijeme do formy na makronkový základ.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi hodinu. Necháme vychladnout ve formě. Potom zakryjeme a dáme do lednice vychladit.
  • 5
    Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na tác. Povrch dortu pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.