Kávový tvarohový dort
95 min.
Ingredience
- 315gramůMakronky
- 90gramůMáslo čerstvé
- 175gramůČokoláda hořká
- 1200gramůSýr krémový
- 135gramůCukr krupice
- 2lžíceKáva instantní
- 3kusyVejce slepičí
- 5lžicMléko polotučné
- 250mililitrůVoda pitná
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
60 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Mandlové makronky dáme do sáčku a rozdrtíme je válečkem. V dortové formě s pérovým uzávěrem o průměru 23 cm zpracujeme drobky makronek s máslem. Směs upěchujeme na dno a po stranách formy do výšky 1 cm od okraje formy.
- 2Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Krémový sýr rozmícháme s cukrem, čokoládou, vejci, mlékem a instantní kávou. Směs nalijeme do formy na makronkový základ.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi hodinu. Necháme vychladnout ve formě. Potom zakryjeme a dáme do lednice vychladit.
- 5Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na tác. Povrch dortu pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.