Kávový vařený nákyp

85 min.
Evropa

Ingredience

    • 25gramůTuk rostlinný
    • 2lžíceCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 6lžicMléko plnotučné
    • 1lžičkaKávový extrakt - tekutý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
412 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť. Vymícháme vláčné těsto. Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do velkého hrnce z poloviny naplněného vroucí vodou. Přikryté vaříme v páře 75 minut, dokud není těsto provařené. Nákyp překlopíme na servírovací mísu, nakrájíme a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.