Kávový vařený nákyp
85 min.
Ingredience
- 25gramůTuk rostlinný
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 6lžicMléko plnotučné
- 1lžičkaKávový extrakt - tekutý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
412 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť. Vymícháme vláčné těsto. Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do velkého hrnce z poloviny naplněného vroucí vodou. Přikryté vaříme v páře 75 minut, dokud není těsto provařené. Nákyp překlopíme na servírovací mísu, nakrájíme a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.