Kdoulové marmelo
90 min.
Ingredience
- 1kilogramKdoule
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůCukr krupice
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
13 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Otřené a omyté kdoule zbavíme stopek a kalichů, nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě asi 1 hodinu, až se začnou rozpadat. Směs přepasírujeme přes síto nebo v pasírovacím strojku. Z propasírované směsi odvážíme 1 kg, přimícháme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a na silném plameni vaříme za neustálého míchání asi 6 minut.
- 2Provedeme želírovací zkoušku a pokud je to nutné, vaříme ještě 1-2 minuty a opět provedeme želírovací zkoušku. Hotovou marmeládu naplníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.