Kdoulové marmelo

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramKdoule
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 400gramůCukr krupice
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
13 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Otřené a omyté kdoule zbavíme stopek a kalichů, nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě asi 1 hodinu, až se začnou rozpadat. Směs přepasírujeme přes síto nebo v pasírovacím strojku. Z propasírované směsi odvážíme 1 kg, přimícháme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a na silném plameni vaříme za neustálého míchání asi 6 minut.
  • 2
    Provedeme želírovací zkoušku a pokud je to nutné, vaříme ještě 1-2 minuty a opět provedeme želírovací zkoušku. Hotovou marmeládu naplníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.