Kdoulové želé

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramKdoule
    • 800gramůCukr krupice
    • 1kusCitrony
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
235 mg
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme kilogram kdoulí, vyřízneme jádřince a kdoule rozkrájíme na kousky. Kdoule vsypeme do hrnce a zamícháme do nich šťávu z jednoho citronu. Dolijeme vodou, uvedeme do varu a asi 20 minut zvolna vaříme. Kdoule scedíme, rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme cukr a vaříme dalších 20 minut za neustálého míchání. Když je směs dostatečně hustá, naběračkou ji přeneseme do formy o průměru 25 cm, vysypané cukrem. Směs ve formě rozetřeme ji tak, aby tvořila vrstvu asi 2,5 cm silnou. Želé necháme do druhého dne odležet a pak je rozkrájíme na tvary dle naší fantazie.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.