Kdoulový aromatický likér
50 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyKdoule
- 50mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 200mililitrůSirup cukrový
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 1litrVodka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
10 mg
Cukr
900 mg
Postup přípravy
- 1Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme.
- 2Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy.
- 3Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.