Kdoulový aromatický likér

50 min.

Ingredience

    • 2,5kilogramyKdoule
    • 50mililitrůŠťáva jablečná 100%
    • 200mililitrůSirup cukrový
    • 50gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 1litrVodka
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
10 mg
Cukr
900 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme.
  • 2
    Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy.
  • 3
    Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.