Kdoulový dezert
33 min.
Ingredience
- 130gramůCukr krupice
- 1kilogramŠvestky
- 2lžičkyCukr vanilka
- 3lžíceZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrVíno jablečné
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaTresť pomerančová
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Kdoule oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Společně s moštem nebo jablečným vínem a cukrem je dáme do tlakového hrnce a vaříme 15-20 minut.
- 2Pak kdoule rozmixujeme na kaši a ochutíme citronovou šťávou, pomerančovou esencí a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
- 3Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do ní zakysanou smetanu.
- 4Podáváme společně s kdoulovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.