Kdoulový dezert

33 min.
Evropa

Ingredience

    • 130gramůCukr krupice
    • 1kilogramŠvestky
    • 2lžičkyCukr vanilka
    • 3lžíceZakysaná smetana
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5litrVíno jablečné
    • 0,5kusCitrony
    • 0,5lžičkaTresť pomerančová
    • 0,5lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Společně s moštem nebo jablečným vínem a cukrem je dáme do tlakového hrnce a vaříme 15-20 minut.
  • 2
    Pak kdoule rozmixujeme na kaši a ochutíme citronovou šťávou, pomerančovou esencí a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  • 3
    Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do ní zakysanou smetanu.
  • 4
    Podáváme společně s kdoulovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.