Kdoulový džem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKdoule
- 400gramůCukr krystal
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
95 g
Cukr
40 g
Vápník
12 mg
Postup přípravy
- 1Použijeme celé kdoule s pevnou dužinou. I s jaderníky nakrájíme na menší kousky, vložíme do vody a povaříme do změknutí. Poté prolisujeme, přidáme cukr a znovu vaříme do zhoustnutí.
- 2Horkou marmeládu rozdělíme do skleniček a uzavřeme kolečkem pergamenu, který namočíme v roztoku kyseliny benzoové. V krátkém časovém horizontu podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.