Kdoulový džem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramKdoule
    • 400gramůCukr krystal
    • 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
95 g
Cukr
40 g
Vápník
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme celé kdoule s pevnou dužinou. I s jaderníky nakrájíme na menší kousky, vložíme do vody a povaříme do změknutí. Poté prolisujeme, přidáme cukr a znovu vaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Horkou marmeládu rozdělíme do skleniček a uzavřeme kolečkem pergamenu, který namočíme v roztoku kyseliny benzoové. V krátkém časovém horizontu podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.