Kdoulový koláč

120 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme 100 g cukru, vejce, máslo a mouku. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet.
  • 2
    Poté těsto vyválíme na kolo, vyložíme jím pečící formu, přečnívající okraje seřízneme. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 175°C.
  • 3
    Kdoule oloupeme, odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Takto připravené ovoce podusíme se skořicí a cukrem.
  • 4
    Upečené těsto zalijeme uvařeným pudinkem, na který dáme podušené ovoce. Na závěr vše zalijeme želatinou připravenou podle návodu a dáme vychladit.
  • 5
    Servírujeme ozdobené šlehačkou a posypané sekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.