Kdoulový koláč
120 min.
Ingredience
- 300gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1kusSkořice celá
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15gramůPistácie
- 750gramůKdoule
- 1baleníŽelatina v prášku
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 100 g cukru, vejce, máslo a mouku. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet.
- 2Poté těsto vyválíme na kolo, vyložíme jím pečící formu, přečnívající okraje seřízneme. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 175°C.
- 3Kdoule oloupeme, odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Takto připravené ovoce podusíme se skořicí a cukrem.
- 4Upečené těsto zalijeme uvařeným pudinkem, na který dáme podušené ovoce. Na závěr vše zalijeme želatinou připravenou podle návodu a dáme vychladit.
- 5Servírujeme ozdobené šlehačkou a posypané sekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.