Kebab orientální s plody moře
155 min.
Ingredience
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 350gramůHřebenatka
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 100gramůKlasy kukuřice mražené
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceSherry brandy
- 2lžičkyMed včelí
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
437 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na grilovací jehly na 12 porcí napíchneme krevety, hřebenatky, papriku, jarní cibulky a mladou kukuřici. Konce obalíme fólií, aby neshořely, a položíme do mělké mísy.
- 2V misce smícháme mleté chilli, zázvor, sójovou omáčku a kebaby ve směsi obalíme. Zakryjeme a dáme do lednice na 2 hodiny.
- 3Gril rozpálíme a pokládáme kebab na mřížku, potíráme olejem a po každé straně grilujeme 3 minuty.
- 4V misce smícháme sójovou omáčku, med, sherry, zázvor a pokrájenou cibulku.
- 5Kebaby přendáme na servírovací mísu a podáváme s omáčkou na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.