Kedlubna vařená v dashi omáčce

75 min.
Japonsko

Ingredience

    • 4kusyKedlubna
    • 620mililitrůGranule dashi
    • 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 2kusyŘasy Kombu
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubnu omyjeme a slupku oloupeme, poté ji pokrájíme na kolečka o síle asi 2,5 cm. Do každého kolečka uděláme dva křížové zářezy a kolečka položíme do hrnce zářezy ke dnu. Zalijeme vodou, aby byla zelenina ponořená a povaříme asi 35 minut, dokud nebude měkká. Poté vodu slijeme.
  • 2
    V menším kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, řasy Kombu a moučkový cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Následně vhodíme kedlubnu a vaříme ještě asi 30 minut.
  • 3
    Naservírujeme do misek přelité dashi omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.