Kedlubna vařená v dashi omáčce
75 min.
Ingredience
- 4kusyKedlubna
- 620mililitrůGranule dashi
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceCukr moučkový
- 2kusyŘasy Kombu
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Kedlubnu omyjeme a slupku oloupeme, poté ji pokrájíme na kolečka o síle asi 2,5 cm. Do každého kolečka uděláme dva křížové zářezy a kolečka položíme do hrnce zářezy ke dnu. Zalijeme vodou, aby byla zelenina ponořená a povaříme asi 35 minut, dokud nebude měkká. Poté vodu slijeme.
- 2V menším kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, řasy Kombu a moučkový cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Následně vhodíme kedlubnu a vaříme ještě asi 30 minut.
- 3Naservírujeme do misek přelité dashi omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.