Kefírový koláč s kakaem
40 min.
Ingredience
- 1hrnekCukr moučkový
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKakao - prášek
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 2lžičkySoda jedlá
- 2hrnkyMléko kefírové
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Polohrubou mouku smícháme s jedlou sodou, moučkovým cukrem, vejci, kakaem a kefírovým mlékem. Přidáme 120 g rozpuštěného vlahého másla a vše dobře promícháme.
- 2Těsto nalijeme na zbytkem másla vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Vychladlý koláč polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme nastrouhaným kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.