Kiwi řezy

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 100gramůCukr krupice
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 100mililitrůMléko polotučné
  • Krém
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusZtužovač šlehačky
    • 1kusCukr vanilka
    • 400gramůZakysaná smetana
    • 100gramůCukr krupice
  • Na ozdobu
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 3
    Smetanu ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti krém osladíme.
  • 4
    Připravený krém rozetřeme na upečené, vychladlé těsto a poklademe oloupanými, na kolečka nakrájenými kiwi.
  • 5
    Želatinu připravíme podle návodu na obalu a po částečném zchladnutí ji nalijeme na povrch moučníku.
  • 6
    Po ztuhnutí želatiny krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.