Kiwi řezy
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 100mililitrůMléko polotučné
- Krém
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
- 1kusCukr vanilka
- 400gramůZakysaná smetana
- 100gramůCukr krupice
- Na ozdobu
- 2kusyKiwi
- 1kusŽelatina v prášku
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 3Smetanu ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti krém osladíme.
- 4Připravený krém rozetřeme na upečené, vychladlé těsto a poklademe oloupanými, na kolečka nakrájenými kiwi.
- 5Želatinu připravíme podle návodu na obalu a po částečném zchladnutí ji nalijeme na povrch moučníku.
- 6Po ztuhnutí želatiny krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.