Kiwi sorbet

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku svaříme cukr se 4 lžícemi vody na sirup.
  • 2
    Kiwi oloupeme a dužinu rozmixujeme. Třetinu pyré prolisujeme sítem.
  • 3
    Smícháme cukerný sirup, pyré, limetkovou šťávu, kůru, likér a víno. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku.
  • 4
    Směs vložíme do nerezové nádoby a za občasného promíchání mrazíme asi 2 hodiny.
  • 5
    Před podáváním necháme sorbet trochu rozmrazit, lžící z něj vypíchneme noky a upravíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.