Kladenský vepřový bok
75 min.
Ingredience
- 800gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 30gramůTuk
- 50gramůChléb konzumní
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1176 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
114 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý a osušený vepřový bok nakrájíme na kostky.
- 2Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, podle chuti osolíme a okmínujeme. Zalijeme pivem (sklenku ponecháme na namočení chlebové střídky) a dusíme doměkka. Během dušení podlijeme trochou vody.
- 3Měkké maso vyjmeme a do šťávy přidáme chlebovou střídku namočenou v pivu. Vše ještě povaříme.
- 4Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme ji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.