Kladenský vepřový bok

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 800gramůVepřový bok
    • 1kusCibule
    • 30gramůTuk
    • 50gramůChléb konzumní
    • 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaKmín celý
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1176 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
114 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý a osušený vepřový bok nakrájíme na kostky.
  • 2
    Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, podle chuti osolíme a okmínujeme. Zalijeme pivem (sklenku ponecháme na namočení chlebové střídky) a dusíme doměkka. Během dušení podlijeme trochou vody.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a do šťávy přidáme chlebovou střídku namočenou v pivu. Vše ještě povaříme.
  • 4
    Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme ji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.