Klasický britský letní pudink
30 min.
Ingredience
- 300gramůMaliny
- 225gramůBorůvky
- 100gramůRybíz černý
- 400gramůJahody zahradní
- 140gramůCukr třtinový
- 400gramůChléb toastový
- 200gramůŠlehačka Pařížská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
9 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Ovoce omyjeme a spolu s cukrem a třemi lžícemi vody zahřejeme a pět minut povaříme. Šťávu slijeme do mísy, ochutnáme, a je-li třeba, přisladíme.
- 2Toastový chléb nakrájíme na 1 cm tlusté plátky a vyložíme jím pečící formu – srnčí hřbet nebo formu na biskupský chlebíček. Chléb by měl tvořit celé okraje formy. Zalijem sirupem tak, aby všechny chleby byly namočené. Poté přidáme ovoce. Pudink ještě přiklopíme chlebem shora. Zabalíme do potravinářské fólie. Necháme přes noc v lednici.
- 3Podáváme se šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.