Klasický britský letní pudink

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
9 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce omyjeme a spolu s cukrem a třemi lžícemi vody zahřejeme a pět minut povaříme. Šťávu slijeme do mísy, ochutnáme, a je-li třeba, přisladíme.
  • 2
    Toastový chléb nakrájíme na 1 cm tlusté plátky a vyložíme jím pečící formu – srnčí hřbet nebo formu na biskupský chlebíček. Chléb by měl tvořit celé okraje formy. Zalijem sirupem tak, aby všechny chleby byly namočené. Poté přidáme ovoce. Pudink ještě přiklopíme chlebem shora. Zabalíme do potravinářské fólie. Necháme přes noc v lednici.
  • 3
    Podáváme se šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.