Klášterní tajemství v čokoládě

40 min.

Ingredience

      • 80gramůČokoláda na vaření
      • 2lžíceKakao
      • 4lžícelikér Klášterní tajemnství
      • 250mililitrůMléko polotučné
      • 50gramůMáslo
      • 50gramůMouka pšeničná hladká
      • 5kusůVejce slepičí
      • 70gramůCukr moučka
      • 2lžíceTuk
      • 1hrstMouka pšeničná hrubá
      • 1litrVoda pitná
      • 100gramůPiškoty
    Počet porcí:
    3

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    693 kcal
    Bílkoviny
    23 g
    Tuky
    33 g
    Sacharidy
    74 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    744 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Rozlámanou čokoládu s kakaem rozvaříme v mléce, vmícháme máslo utřené s moukou a po částečném vychladnutí zašleháme žloutky.
    • 2
      Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, oslazený cukrem. Dno tukem vymazané a hrubou moukou vysypané misky pokryjeme piškoty, ty pokapeme likérem a zalijeme krémem.
    • 3
      Misku vložíme do horké vodní lázně a dezert v hodně horké troubě zvolna pečeme asi 20 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.