Klášterní tajemství v čokoládě
40 min.
Ingredience
- 80gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceKakao
- 4lžícelikér Klášterní tajemnství
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMáslo
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVejce slepičí
- 70gramůCukr moučka
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 1litrVoda pitná
- 100gramůPiškoty
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
744 mg
Postup přípravy
- 1Rozlámanou čokoládu s kakaem rozvaříme v mléce, vmícháme máslo utřené s moukou a po částečném vychladnutí zašleháme žloutky.
- 2Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, oslazený cukrem. Dno tukem vymazané a hrubou moukou vysypané misky pokryjeme piškoty, ty pokapeme likérem a zalijeme krémem.
- 3Misku vložíme do horké vodní lázně a dezert v hodně horké troubě zvolna pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.