Klobásy zapečené se zelím

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 400gramůKlobása Dunajská
    • 600gramůZelí kysané
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
53 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na sádle spolu s mletou paprikou. Přidáme překrájené zelí i s nálevem a krátce podusíme.
  • 2
    Podušenou směs rozetřeme v nízké vrstvě do zapékací mísy, přidáme vrstvu na kolečka nakrájených klobás, přikryjeme zbylou směsí a vše zalijeme smetanou.
  • 3
    Ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 20 minut.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.