Knedlíčky mangové

120 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 1,5decilitryVoda pitná
    • 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusMango
    • 100gramůŠvestky
    • 1lžíceMandle mleté
    • 4lžícePomerančová šťáva
    • 1lžíceSkořice mletá
    • 1,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme moučkový cukr a prášek do pečiva. Vodu a mléko přimícháme do směsi cukru a prášku do pečiva a přidáváme mouku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple odstát hodinu.
  • 2
    Mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme a polovinu oddělíme na omáčku.
  • 3
    Švestky nakrájíme, přidáme polovinu nakrájeného manga s mletými mandlemi a necháme odstát 20 minut.
  • 4
    Mango a pomerančovou šťávu umixujeme a pyré propasírujeme. Máme omáčku.
  • 5
    Na 16 kousků rozdělíme těsto, z každého vyválíme placky o průměru 7,5 cm. Do středu placek dáme směs manga a švestek a přeložíme těsto napůl. Okraje spojíme a přitlačíme.
  • 6
    Do pařáku dáme knedlíky a přikryté vaříme 25 minut.
  • 7
    Knedlíky vyndáme, posypeme skořicí a podáváme s mangovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.