Knedlík Pálffy
110 min.
Ingredience
- 160gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 200gramůSlanina vepřová
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 8kusůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1061 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
74 g
Sacharidy
68 g
Cukr
754 mg
Vápník
9 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme housky na větší kostky a namočíme do mléka.
- 2Na kostičky nakrájíme slaninu a necháme ji vyškvařit do sklovita.
- 3Utřeme máslo s vejci, které postupně přidáváme a 2 žloutky.
- 4Přidáme vymačkanou housku a slaninu, dobře promícháme a osolíme.
- 5Vytvarujeme velký knedlík a vložíme do vroucí vody a v páře vaříme 1 1/2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.