Koblihy bez kynutí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2065 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
178 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
17 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do silnostěnného hrnce vlijeme olej. Koblihy budeme smažit při teplotě 190 °C (možno i ve fritovacím hrnci). Vanilkový cukr smícháme na tácu s moučkovým cukrem. Máslo dáme rozpustit.
  • 2
    V v hlubší míse promícháme mouku, asi 140 g, s cukrem, se strouhaným muškátovým oříškem, kypřicím práškem, sodou a solí.
  • 3
    Odděleně ušleháme acidofilní mléko s vejci, žloutkem a vlahým máslem. Promíchanou směs vmícháme do sypkých surovin. Poté zapracujeme zbytek mouky (cca 60 g mouky odložíme na podsypání).
  • 4
    Na moukou posypaném vále vyválíme 1 cm silné těsto (těsto se dost lepí, je třeba mít posypaný vál, i pomoučený váleček). Vykrajujeme kroužky, malým kulatým vykrajovátkem vypichujeme středy.
  • 5
    Hotové koblihy postupně vkládáme do horkého oleje. Zhruba po 2 minutách koblihy v oleji obrátíme a smažíme cca 1 minutu.
  • 6
    Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat a ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.