Koblihy bez kynutí
40 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 550gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůCukr krupice
- 170gramůMléko acidofilní
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr moučka
- 2kusyCukr vanilka
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1,5lžičkySoda jedlá
- 1litrOlej fritovací
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2065 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
178 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
17 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Do silnostěnného hrnce vlijeme olej. Koblihy budeme smažit při teplotě 190 °C (možno i ve fritovacím hrnci). Vanilkový cukr smícháme na tácu s moučkovým cukrem. Máslo dáme rozpustit.
- 2V v hlubší míse promícháme mouku, asi 140 g, s cukrem, se strouhaným muškátovým oříškem, kypřicím práškem, sodou a solí.
- 3Odděleně ušleháme acidofilní mléko s vejci, žloutkem a vlahým máslem. Promíchanou směs vmícháme do sypkých surovin. Poté zapracujeme zbytek mouky (cca 60 g mouky odložíme na podsypání).
- 4Na moukou posypaném vále vyválíme 1 cm silné těsto (těsto se dost lepí, je třeba mít posypaný vál, i pomoučený váleček). Vykrajujeme kroužky, malým kulatým vykrajovátkem vypichujeme středy.
- 5Hotové koblihy postupně vkládáme do horkého oleje. Zhruba po 2 minutách koblihy v oleji obrátíme a smažíme cca 1 minutu.
- 6Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat a ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.