Koblihy s rumem
50 min.
Ingredience
- 70gramůCukr moučkový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůDroždí
- 30mililitrůRum
- 120mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCitronová kůra
- 560gramůMouka polohrubá
- 50gramůCukr vanilka
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme rozdrobené droždí, přisypeme cukr, mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, přilijeme mléko a rum. Vypracujeme tužší těsto, dáme na teplé místo kynout.
- 2Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Opět je necháme kynout.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo, vkládáme do něj koblihy nakynutou stranou dolů a smažíme dozlatova, potom koblihy obrátíme a dosmažíme.
- 4Koblihy necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.